Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Γιορτινή μελαγχολία; Πώς να την αντιμετωπίσεις

Γιορτινή μελαγχολία; Πώς να την αντιμετωπίσεις
Η γιορτινή μελαγχολία είναι ένας λίγο καλύτερος τρόπος για να περιγράψεις την εποχική κατάθλιψη. Γιατί σε ποιον αρέσει να ακούει τη λέξη «κατάθλιψη» ή ότι «πάσχει» από αυτή. Η γιορτινή μελαγχολία είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, και όχι δεν την συναντάς μόνο τα Χριστούγεννα. Είναι κάτι συνηθισμένο σε κάθε εποχή που αλλάζουμε και αυτό συμβαίνει ότι μπορεί να σου συμβεί ακόμη και το καλοκαίρι, την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Είναι αλλιώς γνωστή ως SAD-seasonal affective disorder και είναι ένας τύπος κατάθλιψης, που όλοι έχουν περάσει κάποια στιγμή σε κάποια φάση της ζωής τους. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επίμονη χαμηλή διάθεση, απώλεια της όρεξης, ευερεθιστότητα, έλλειψη ενέργειας και υπνηλία για περισσότερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να την αντιμετωπίσεις;

#1. Να βγαίνεις στο φως
Μπορεί το φως του ήλιου να είναι περιορισμένο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αλλά όποιος πάσχει από εποχιακή διαταραχή πρέπει να βγαίνει έξω στο φυσικό περιβάλλον, όσο το δυνατόν περισσότερο. Η έκθεση στο φως της ημέρας πιστεύεται ότι αυξάνει την απελευθέρωση της χημικής σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία όχι μόνο ενισχύει τι διάθεση, αλλά και προάγει την ηρεμία.

#2. Πρόσφερε σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Έρευνες υποστηρίζουν ότι βιώνουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν προσφέρουμε, παρά όταν λαμβάνουμε. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Εάν θέλεις λοιπόν να βιώσεις το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, μπορείς να το κάνεις δίνοντας χαρά σε συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται.

#3. Αρωμάτισε το σπίτι σου

Μερικές φορές η χαλάρωση μπορεί να κρύβεται απλά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Η αρωματοθεραπεία συνίσταται για να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλη ματιά. Η λεβάντα για παράδειγμα είναι δημοφιλής για την ικανότητα της να διώχνει την ένταση. Προμηθεύσου λοιπόν κεράκια και αρωματικά λεβάντας, και άσε τα υπόλοιπα πάνω της.
26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο