Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Ενίσχυση ανοσοποιητικού: Τρόποι για να τονώσουμε την άμυνα του οργανισμού

Ενίσχυση ανοσοποιητικού: Τρόποι για να τονώσουμε την άμυνα του οργανισμού

Το γερό ανοσοποιητικό σύστημα είναι η βάση της καλή υγείας. Αποτελεί την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε κάθε «εισβολέα», όπως για παράδειγμα ιούς και βακτήρια. Ειδικά την εποχή του χειμώνα όπου παρατηρείται έξαρση ιώσεων, η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος κρίνεται επιβεβλημένη.

Η διατροφή κλειδί για την άμυνα του οργανισμού

Η διατροφή είναι το κλειδί για την ενίσχυση της άμυνας και την επαγρύπνηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, επιλέγουμε τροφές με πλούσια θρεπτική αξία και μειώνουμε την κατανάλωση τροφίμων που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση φλεγμονών όπως για παράδειγμα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η ζάχαρη.

Φρούτα και λαχανικά αλλά και τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως το μέλι, το σκόρδο και ροφήματα βοτάνων όπως το χαμομήλι, το πράσινο τσάι, η εχινάκεια κ.α. θα μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε την υγεία του οργανισμού και να τον θωρακίσουμε.

Τα συμπληρώματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό

Σε ημέρες έντονης δραστηριότητας ή όταν επιθυμούμε να ενισχύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά την άμυνα του οργανισμού μας, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και πολυβιταμινών είναι βοηθητική.

Στα φαρμακεία διατίθενται σκευάσματα για κάθε ανάγκη. Σε γενικές γραμμές, οι βιταμίνες C, A,E,D, τα Ω3 λιπαρά οξέα, μέταλλα ιχνοστοιχεία αλλά και συμπληρώματα βασισμένα στη δράση των βοτάνων όπως για παράδειγμα η εχινάκεια έχουν αποδεδειγμένη δράση στην τόνωση του οργανισμού.

Προσοχή στο στρες

Το οξειδωτικό στρες επιδρά καταλυτικά στους δείκτες υγείας. Το άγχος αποδεδειγμένα ρίχνει την άμυνα του οργανισμού και τον καθιστά επιρρεπή σε φλεγμονές και ιώσεις. Διαλογισμός, άσκηση και χαλαρωτικά ροφήματα είναι μερικοί μόνο τρόποι για τον έλεγχό του.

Ο καλός ύπνος προσφέρει υγεία

Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου είναι επίσης συνδεδεμένη με την εγρήγορση του οργανισμού στην καταπολέμηση «εισβολέων». Κακής ποιότητας ύπνος σχετίζεται με την πτώση της άμυνας. Κατά μέσο όρο ένας ενήλικας χρειάζεται ένα οκτάωρο ξεκούραστου ποιοτικού ύπνου. Σε περίπτωση προβλημάτων αυπνίας είναι βασικό να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που την προκαλούν τόσο για τη διατήρηση της ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας.

26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο