Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Επιστροφή από διακοπές: Πώς ξεπερνάμε τη μελαγχολία

Επιστροφή από διακοπές: Πώς ξεπερνάμε τη μελαγχολία

Τη χαρά και την ανεμελιά των διακοπών συνήθως διαδέχεται η μελαγχολία της επιστροφής στη βάση. Πώς την ξεπερνάμε και με ποιους τρόπους μπορούμε να επανέλθουμε ομαλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας χωρίς να πέσει η διάθεση και η ψυχολογία μας; 

Σύμφωνα με έρευνες οι ημέρες που ακολουθούν μετά το τέλος των διακοπών και την επιστροφή μας, είναι γεμάτες στρες. Πρόκειται για το λεγόμενο «Σύνδρομο άγχους μετά τις διακοπές» και όλα τα επακόλουθά του. Ο τερματισμός των διακοπών σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, δημιουργούν μια κατάσταση εκνευρισμού και μελαγχολίας. Η δυσφορία δε είναι τόσο έντονη που μπορεί να δημιουργήσει αδυναμία συγκέντρωσης και εκτέλεσης απλών εργασιών, υπνηλία ή εκνευρισμό.

5 tips για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία μετά τις διακοπές

Η γυμναστική, οι δραστηριότητες και μικρά ακόμη "τρικ" λειτουργούν προληπτικά και βοηθούν στην ομαλή προσαρμογή.

  1. Άσκηση: Η άσκηση όπως είναι γνωστό είναι από τα καλύτερα όπλα που διαθέτουμε κατά του στρες. Η έκκριση σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας είναι ότι ακριβώς χρειάζεται για να ανέβει η διάθεση και η αίσθηση χαράς και θετικών συναισθημάτων.

  2. Χρόνος προσαρμογής: Χρειάζεται χρόνος για την προσαρμογή και την επάνοδο στη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Μια καλή τεχνική είναι η επιστροφή μια ημέρα νωρίτερα πριν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την άδεια. Ακόμη και αν δεν εργάζεσαι καλό είναι να μην συγκεντρώσεις τη διεκπεραίωση εργασιών και υποχρεώσεων την πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές.

  3. Διατροφή: Η διατροφή είναι και αυτή όπλο κατά της μελαγχολίας. Όπως έχει αποδειχτεί υπάρχουν τροφές με αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Καρύδια, ανανάς, μπανάνα, ντομάτα και ακτινίδιο για παράδειγμα είναι από τις τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση και προσφέρουν αίσθημα ευτυχίας. Από την άλλη η σωστή διατροφή είναι ένας τρόπος απώλειας των κιλών των διακοπών, κάτι που αν επιτευχθεί σίγουρα θα ανεβάσει τη διάθεση.

  4. Τεχνικές θετικών συναισθημάτων: Μια καλή πρακτική είναι οι ασκήσεις θετικών συναισθημάτων. Ένα κόλπο είναι η εστίαση στο θετικό αντί στο αρνητικό. Η αναπόληση των διακοπών και η σκέψη οργάνωσης νέας εξόρμησης είναι σίγουρα προτιμότερη από τη σκέψη ότι η άδεια έλαβε τέλος.

  5. Μικρές εξορμήσεις: Εκδρομές και δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο λειτουργούν ως τονωτικές ενέσεις και λειτουργούν "αποτοξινωτικά" από αρνητικά συναισθήματα. Η επαφή επίσης με φίλους και η ευκαιρία για εξόδους είναι ένας τρόπος να επανέλθουμε στην ρουτίνα χωρίς το αίσθημα της μελαγχολίας.

26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο