Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Μήπως μαζί με τις διακοπές ήρθε και η ουρολοίμωξη;

Μήπως μαζί με τις διακοπές ήρθε και η ουρολοίμωξη;
Προτιμά με μεγαλύτερη συχνότητα το γυναικείο φύλο, προκαλεί πόνο και είναι εξαιρετικά ενοχλητική. Ο λόγος για την ουρολοίμωξη, συχνή πάθηση κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Τι είναι και πώς μπορεί να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά;

Τι είναι η ουρολοίμωξη και πώς εμφανίζεται;
Σε γενικές γραμμές η ουρολοίμωξη είναι αυτό που δηλώνει η ίδια η ονομασία της, μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος από βακτηριακούς ή ιογενείς παράγοντες. Οι παθογόνοι παράγοντες εισέρχονται μέσω της ουρήθρας, αποικούν στους ιστούς, τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, εξαπλώνοντας τη λοίμωξη. Αυτός είναι και ο λόγος που η ουρολοίμωξη προτιμά το γυναικείο φύλο.

Εξαιτίας της ανατομίας του γυναικείου ουροποιητικού συστήματος, με μικρότερη ουρήθρα που απέχει ελάχιστα από τον κόλπο και τον πρωκτό, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς. Από την άλλη βέβαια, σε περίπτωση μόλυνσης ένας άνδρας είναι πιθανότερο να εμφανίσει πιο έντονα συμπτώματα και να χρειαστεί μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία.

Ποια τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;
Θολά ή σκούρα ούρα με έντονη οσμή, πόνος και καύση κατά την ούρηση και συχνή ανάγκη επίσκεψης της τουαλέτας με μικρή ποσότητα ούρων συνοδευόμενα από αίμα στα ούρα, δέκατα, ναυτία και πρήξιμο ή πόνο στην κοιλιά είναι ενδείξεις πιθανής λοίμωξης του ουροποιητικού.

Αν και τα συμπτώματά της παρότι ενοχλητικά είναι ήπια, η λοίμωξη δεν καταπολεμηθεί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα και επιπλοκές γι΄ αυτό κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στον ιατρό και η κατά γράμμα εφαρμογή της θεραπείας.
26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο