Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

Οι 10 βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής.

Οι 10 βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής.
Έχει γίνει διάσημη ανά τον κόσμο και αυτό χάρη στα οφέλη της για την υγεία. Ο λόγος για τη μεσογειακή διατροφή που ολοένα κερδίζει έδαφος. Από την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων μέσω της μείωσης της «κακής» χοληστερόλης, μέχρι την προστασία από τον καρκίνο, την κακή γνωστική λειτουργία και την προώθηση μακροζωίας, μελέτες την αναδεικνύουν την ως πιο ευεργετική και υγιεινή διατροφή. Πώς μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για ν’ αποκομίσουμε όλα της τα οφέλη;

Παρακάτω ακολουθούν οι 10 βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής.
  1. Ελαιόλαδο αντί βουτύρου (ζωικού λίπους) ή άλλων φυτικών ελαίων. Η κατανάλωση φρέσκου παρθένου ελαιόλαδου βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της μεσογειακής διατροφής. Μελέτες έχουν αναδείξει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και την υπεροχή του έναντι άλλων φυτικών ελαίων.
  2. Κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης σε καθημερινή βάση. Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηροί καρποί είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας και παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σε γενικές γραμμές το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε 2 μερίδες φρούτων και ωμών λαχανικών.
  3. Τα δημητριακά βρίσκονται επίσης στη βάση της μεσογειακής διατροφής παρέχοντας στον οργανισμό υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Καταναλώστε τα σε καθημερινή βάση, προτιμώντας τα προϊόντα ολικής άλεσης. Καστανό ρύζι, ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης έχουν υψηλότερη διατροφική αξία για τον οργανισμό σε σχέση με τα λευκά επεξεργασμένα.
  4. Η εποχικότητα των λαχανικών είναι ένας επίσης βασικός κανόνας της μεσογειακής διατροφής. Η αγορά και η κατανάλωση εποχικών φρούτων και λαχανικών είναι βασική για τη λήψη όλων των θρεπτικών συστατικών τους, χωρίς να καταφεύγουμε σε επεξεργασμένα τρόφιμα και χημικά. 
  5. Μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται σε χαμηλά κορεσμένα λίπη γι΄αυτό και το ζωικό λίπος καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο.
  6. Καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή βιολογική αξία. Γάλα, γιαούρτι και τυριά αποτελούν πηγή βασικών μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος.
  7. Ψάρια και θαλασσινά κατέχουν επίσης περίοπτη θέση. Η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα επιβάλλεται για την πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.
  8. Η κατανάλωση αυγών, μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών συστήνεται 3 φορές την εβδομάδα.
  9. Χαμηλή κατανάλωση γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Δύο μερίδες την εβδομάδα αρκούν.
  10. Κόκκινο κρασί με μέτρο. Το νερό αποτελεί βασικό πυλώνα της μεσογειακής διατροφής όπως επίσης και το κόκκινο κρασί, με την προϋπόθεση ότι καταναλώνεται με μέτρο.
26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο