Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ…..

1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ…..

Η χορτοφαγία (απλή είτε αυστηρή) είναι μια αξιοθαύμαστη επιλογή είτε γίνεται για θέματα υγείας είτε γίνεται λόγω των «πιστεύω» μας.

Παρ’ όλα αυτά είναι μια επιλογή που πρέπει να γίνει μετά από σκέψη και προσεχτική προετοιμασία ώστε να μην έχουμε άσχημες επιπτώσεις. Κάτι που μπορεί να συμβεί αν δεν γνωρίζουμε ποιες βιταμίνες ή ποιά συστατικά πρέπει να περιλάβουμε στην δίαιτα μας ώστε πράγματι να είναι μια υγιεινή διατροφή και όχι μια επιλογή που θα μας οδηγήσει σε νέα προβλήματα. Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις παρακάτω σημαντικές πληροφορίες :

*** ΛΗΨΗ ΑΡΚΕΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ

Η πρωτείνη είναι σημαντικό συστατικό της διατροφής μας για την διατήρηση των μυών μας , για την παραγωγή ορμονών αλλά και για την μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών στο αίμα μας.

Πλούσιες τροφές σε πρωτείνη είναι το κρέας , τα ψάρια και το αυγό , έτσι σαν χορτοφάγοι πρέπει να προσπαθούμε συνειδητά να καταναλώνουμε τροφές οι οποίες έχουν αρκετά γραμμάρια πρωτείνης όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια αλλά και σε ικανοποιητικές ποσότητες για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες ( και ιδιαίτερα αν γυμναζόμαστε ή είμαστε πάνω από 50 χρονών)

*** ΛΗΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

1) Ασβέστιο

Βασικό συστατικό για την παραγωγή και διατήρηση των οστών μας, των δοντιών μας αλλά ακόμα και των μυών και του νευρικού συστήματος. Όλοι γνωρίζουμε λίγο – πολύ τις επιπτώσεις της οστεοπόρωσης , οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι η ικανοποιητική κατανάλωση χορτοφαγικών τροφών πλούσιων σε ασβέστιο ( όσπρια, ταχίνι, γαλακτοκομικά προϊόντα) ,τροφών εμπλουτισμένων με αυτό ή ακόμα και συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερα από τους αυστηρούς χορτοφάγους.

2) Σίδηρο

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που βρίσκουμε κυρίως στα ζωικά προϊόντα και το οποίο είναι καίριο για το αίμα μας.

Οπότε πάλι είναι ζωτικής σημασίας η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο( όσπρια , σπόρια ,σκούρα πράσινα λαχανικά) πάντα όμως με λίγη βιταμίνη C διότι δυστυχώς ο σίδηρος από φυτικά προϊόντα δεν απορροφάτε το ίδιο καλά όπως ο σίδηρος από τα ζωικά προϊόντα . Εννοείται ότι σε ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής.

3) Ψευδάργυρος

Κύριο στοιχείο για την ανάπτυξη του οργανισμού μας αλλά και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επίσης ένα ακόμα συστατικό που βρίσκουμε κυρίως σε ζωικά προϊόντα και είναι σημαντική η κατανάλωση ζωικών τροφών πλούσιων σε ψευδάργυρο (δημητριακά , όσπρια, ξηροί καρποί ) όπου όμως πάλι λόγω της ίδιας της χορτοφαγικής διατροφής η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ,γίνεται μη καλή απορρόφηση. Για αυτό είναι συχνά σημαντική η αναπλήρωση του μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.

*** ΛΗΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

1) Βιταμίνη Β12

Σημαντική βιταμίνη για το αίμα και το νευρικό σύστημα . Δυστυχώς την βρίσκουμε κυρίως σε ζωικά προϊόντα ( μοσχάρι , αυγά ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα ) και όχι σε μεγάλες ποσότητες. Έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει αναιμία , διαταραχές μνήμης , συγκέντρωσης και διάθεσης καθώς και πιο σοβαρές νευρολογικές διαταραχές .

Οπότε είναι σημαντικό να φροντίζουμε να παίρνουμε προϊόντα εμπλουτισμένα σε βιταμίνη Β12( γάλα αμυγδάλου κ.λ.π.) , και να την ελέγχουμε τακτικά ώστε σε μείωση των επιπέδων της να παίρνουμε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

2) Βιταμίνη D

Βιταμίνη κρίσιμη για την απορρόφηση του ασβεστίου και φωσφόρου από το έντερο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σε πολλές τροφές κι στις ελάχιστες που την βρίσκουμε είναι τα ψάρια , τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά. Και επειδή πλέον δεν καθόμαστε κάτω από τον ήλιο όσο παλιά λόγω των βλαβερών του συνεπειών ,όταν είμαστε χορτοφάγοι η βιταμίνη D είναι άλλη μια βασική βιταμίνη που πρέπει να ελέγχουμε τακτικά και να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής αν χρειαστεί ώστε να μην πέσουν τα επίπεδα της τόσο ώστε να προκαλέσουν προβλήματα ανεπανόρθωτα στα οστά μας .

*** ΛΗΨΗ ΩΜΕΓΑ -3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ

Βασικότατα λιπαρά για την καλή λειτουργία του σώματος ( καρδιά , εγκέφαλος) τα οποία δυστυχώς δεν τα παράγει το σώμα μας οπότε είναι ακόμα πιο σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα από τα φαγητά που είναι πλούσια σε ωμέγα – 3 λιπαρά. Και μια και ως χορτοφάγοι δεν τρώμε ψάρια ή αυγά καλό είναι να καταναλώνουμε καρύδια , λιναρόσπορους , σπόρια chia ή φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Τέλος πολύ σημαντικό σε αυτή μας την προσπάθεια είναι να σιγουρευτούμε ότι

α) πίνουμε αρκετό νερό μιας και είναι αυξημένη η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες.

β) προσέχουμε τα χορτοφαγικά προϊόντα που αγοράζουμε διότι πολλά από αυτά είναι γεμάτα ζάχαρη , πολύ επεξεργασμένα ή στερούνται θρεπτικών ουσιών.

Υ) παίρνουμε όσες θερμίδες είναι απαραίτητες για μας ( ανάλογα το φύλο μας , το βάρος μας και τις ανάγκες μας)

δ) ζητάμε την γνώμη κάποιου ειδικού ( διαιτολόγου , φαρμακοποιού , γιατρού) αν έχουμε κάποια απορία ή ιατρικό πρόβλημα.

26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο