Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

3 αλήθειες και 1 μύθος για την δυσκοιλιότητα που δεν γνωρίζεις

3 αλήθειες και 1 μύθος για την δυσκοιλιότητα που δεν γνωρίζεις
Γνωρίζεις με σιγουριά ότι θα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό και να τρως φυτικές ίνες για να αντιμετωπίσεις την δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν, όμως, και μερικοί μύθοι και αλήθειες που θα πρέπει να μάθεις ακόμα.

Ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Αλήθεια.Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος τόσο σε διαλυτές όσο και σε αδιάλυτες φυτικές ίνες. Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου περιέχει 2,8γρ. φυτικές ίνες, που περιέχουν το αντιφλεγμονώδες Ω-3 λιπαρό, το α-λινολενικό οξύ. Αυτό το πολύ ωφέλιμο λιπαρό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, καρδιακών παθήσεων και της αρθρίτιδας. Πρόσθεσε τον λιναρόσπορο στο smoothieσου το πρωί ή πασπάλισέ τον στο γιαουρτάκι σου και δεν θα χάσεις.

Τα δαμάσκηνα μπορούν να σε στείλουν στην τουαλέτα συντομότερα.

Αλήθεια.Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν καλή πηγή αδιάλυτων ινών και σορβιτόλης, που λειτουργούν σαν φυσικά καθαρτικά. Αν δεν σου αρέσει η γεύση τους, μπορείς να δοκιμάσεις να πιεις χυμό δαμάσκηνο ή να τον αναμείξεις με κάποιον άλλο χυμό φρούτου, για να κρύψεις λιγάκι την γεύση του. Υπάρχουν και άλλα φρούτα που μπορούν να σε ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα, όπως τα αχλάδια, το σταφύλι και τα μήλα. Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να σου προσφέρει τις απαραίτητες φυτικές ίνες που θα σε βοηθήσουν να επισκεφτείς γρηγορότερα την τουαλέτα.

Δυσκοιλιότητα σημαίνει ότι το σώμα σου είναι γεμάτο τοξίνες.

Μύθος.Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα κόπρανά σου είναι γεμάτα τοξίνες. Οπότε, αν τυχαίνει να είσαι δυσκοίλιος ή να έχεις πιο αραιές επισκέψεις στην τουαλέτα από το συνηθισμένο, αυτό δεν σημαίνει ότι απορροφάς δηλητηριώδεις ουσίες από τα κόπρανά σου.

Και η γυμναστική βοηθά σημαντικά στην δυσκοιλιότητα.

Αλήθεια.Το πολύ καθισιό είναι ένας από τους παράγοντες που επιβαρύνουν την δυσκοιλιότητα. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για άσκηση, ακόμα και μερικοί περίπατοι 10 ή 15 λεπτών, λίγες φορές την ημέρα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά, γενικά, η γυμναστική είναι ωφέλιμη για το σώμα και το μυαλό σου. Απλώς φρόντισε να περιμένεις να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα μετά το φαγητό πριν κάνεις κάποια άσκηση, για να προλάβεις να χωνέψεις σωστά.

Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής αν η δυσκοιλιότητα επιμένει
26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο