Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€

Αναζήτηση

ΠΩΣ ΘΑ ΝΗΣΤΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

ΠΩΣ ΘΑ ΝΗΣΤΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Με την Σαρακοστή να έχει ξεκινήσει, μπορεί να σκέφτηκες να ξεκινήσεις και εσύ τη νηστεία. Και ενώ υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η νηστεία συνδέεται με την μακροζωία και με μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών, μπορεί να είναι και επικίνδυνη, αν δεν την κάνεις σωστά.

Σου προσφέρουμε όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν να νηστέψεις σωστά και με ασφάλεια.

  1. Να τρως μικρές ποσότητες.

Γενικά, η νηστεία προϋποθέτει την εγκράτεια ακόμα και στις τροφές που επιτρέπονται. Οπότε, είναι πιο σωστό και ασφαλές να τρως μικρότερες ποσότητες φαγητού και με μεγαλύτερη συχνότητα, ώστε να αποφύγεις τις ώρες της μεγάλης πείνας ή της εξάντλησης από έλλειψη φαγητού.

  1. Ναμένεις ενυδατωμένος.

Μία ήπια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κούραση, ξηροστομία, δίψα και πονοκεφάλους, οπότε είναι σημαντικό να πίνεις αρκετά υγρά στη νηστεία.

Καθώς παίρνεις περίπου το 20-30% των υγρών από την τροφή, είναι πολύ εύκολο να αφυδατωθείς όταν δεν τρως συγκεκριμένα φαγητά. Προσπάθησε λοιπόν να πίνεις περίπου 2 με 3 λίτρα νερό στη διάρκεια της ημέρας και δίνε προσοχή στα σημάδια της δίψας.

  1. Να τρως αρκετή πρωτεΐνη.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη νηστεία σαν ένα τρόπο να χάσουν κιλά. Ωστόσο, η έλλειψη θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυών, εκτός από λίπους.

Ένας τρόπος να το αποφύγεις είναι να καταναλώνεις τροφές με αρκετή πρωτεΐνη που επιτρέπονται όλες ή κάποιες από τις ημέρες της νηστείας, όπως ο μπακαλιάρος, η γλώσσα το ψάρι, ο σολομός, οι γαρίδες, τα μαύρα φασόλια, οι σπόροι κολοκύθας και το τόφου(τυρί από γάλα σόγιας).

Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση περίπου 30% των πρωτεϊνών από τη διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά και την πείνα.

  1. Να γυμνάζεσαι με πιο ήπιους ρυθμούς.

Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις τη γυμναστική σου ενώ νηστεύεις. Αλλά, είναι καλό, τουλάχιστον στην αρχή, να μειώσεις λίγο την ένταση, για να παρατηρήσεις αν μπορείς να τα καταφέρεις.

Ασκήσεις μικρής έντασης, όπως το περπάτημα ή μία ήπια γιόγκα μπορεί να σου ταιριάζουν περισσότερο τις ημέρες της νηστείας. Το πιο σημαντικό είναι να ακούς το σώμα σου και να ξεκουράζεσαι αρκετά αν χρειαστεί.

  1. Να πηγαίνεις βόλτες ή να προσεύχεσαι/διαλογίζεσαι.

Το να αποφύγεις να τρως τις ημέρες της νηστείας μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν νιώθεις ότι βαριέσαι ή ότι πεινάς πολύ. Ένας τρόπος να αποφύγεις να σπάσεις τη νηστεία είναι να βρίσκεις συνεχώς πράγματα να απασχολείσαι.

Μία βόλτα, λίγη προσευχή ή διαλογισμός μπορούν να σε βοηθήσουν να μην σκέφτεσαι την πείνα σου, χωρίς να καταναλώνεις πολλή ενέργεια. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασε ένα βιβλίο ή άκουσε λίγη μουσική την επόμενη φορά που θα αρχίσουν οι λιγούρες.

  1. Να σταματήσεις τη νηστεία αν δεν νιώθεις καθόλου καλά.

Κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι λογικό να νιώθεις μία μεγαλύτερη πείνα και μία μεγαλύτερη εξάντληση, αλλά δε θα πρέπει να νιώθεις κούραση σε σημείο που δεν μπορείς να κάνεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι κάτι στην υγεία σου ίσως δεν πηγαίνει καθόλου καλά και θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο γιατρό.

Μην ξεχνάς ότι η νηστεία δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι. Άτομα με σοβαρές παθήσεις, εγκυμονούσες ή γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να συμβουλεύονται πάντοτε τον γιατρό τους πριν αποφασίσουν να κάνουν νηστεία.

26340 21888Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 39€
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές με πιστωτική άνω των 100€
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ σε όλες τις αποστολές μας
ΑΠΟΣΤΟΛΗσε όλη την Ευρώπη
LIVE ΑΠΟΘΕΜΑδιαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο